Schommelen 2.0: maak kennis met de Swingrest

Schommelen 2.0: maak kennis met de Swingrest

Een meubel verheven van de grond spreekt tot de verbeelding. Altijd zo geweest… Misschien wel het meest iconische ontwerp was de Bubble Chair (°1968) van Eero Aarnio (en ook de rattan-uitvoering van het Nederlandse HK Living), maar recenter nog moeten we zeggen dat ook de Cacoon van Hang In Out, net als de vele interpretaties van het ‘zwevende bed’ of het prijzige ‘magnetische bedconcept’ (Janjaap Ruijssenaars °2012) ons wel kunnen prikkelen als van de vloer verheven voorwerp.

Zo ook de Swingrest van Dedon, een hele collectie handmeubelen van de Frans-Roemeense ontwerper Daniel Pouzet. Swingrest, dat toch wel wat gelijkenissen vertoont met de Nestrest, een andere Dedon hangmeubel met z’n druppelvorm, is opgebouwd uit een hanging lounger, de SwingMe lounge chair en de SwingUs 2-seater.  Verder zijn er ook nog de versies van deze drie producten die voorzien zijn van een onderstel, en ook de Footstool, een voetbankje dus.

Dedon_Collage

Volledig in lijn met de andere Dedon-producten manifesteert de collectie zich door organische geometrieën, met een mand-achtig voorkomen in natuurlijke kleur of een bleke kalktint als resultaat. Dat het Duitse merk gaat voor een ‘oer-natuurlijk-gevoel’ valt weinig te ontkennen, het kleurenspectrum dat wordt gehanteerd is rustig en dus allesbehalve schreeuwerig, wat een lid van de Swingrest-familie tot het item bij uitstek maakt om zwoele zomeravonden rustig schommelend in te spenderen.

Dedon & de Belgische connectie

Dedon-Bobby-DekeyserMet gepaste trots kunnen we u ook vertellen dat Dedon over een opvallende Belgische link beschikt. Immers, het was de Belgische voetballer Robert ‘Bobby’ Dekeyser die, toen hij als doelwachter bij 1860 München (na zijn passage als doublure van Pfaff bij Bayern München) na een fikse elleboogstoot geblesseerd raakte aan het gezicht, vanop het ziekenbed besloot zijn droom te verwezenlijken: het oprichten van een meubelmerk!

Dedon was geboren, met Dekeyser en diens schoonbroer als grondleggers. Het zou een gouden zet blijken: Dedon heeft op vandaag een uitstekende reputatie, stelt duizenden mensen te werk en kan filmsterren zoals Brad Pitt en Julia Roberts verblijden met de prachtige producten uit het rijke aanbod. Dat heet dan carrière maken in het buitenland!

 

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook