PER/USE met sofa in kurk en The Lovers lampen op Biënnale Interieur

PER/USE met sofa in kurk en The Lovers lampen op Biënnale Interieur

Het Belgische PER/USE zorgt sinds vorig jaar voor een nieuwe wind in het designlandschap. Op de Biënnale Interieur breidt het zijn collectie verder uit.

PER/USE kent zijn oorsprong in het designerfgoed van de legendarische Kunstwerkstede De Coene, dat in 1975 een onderdeel van interieurfirma Potteau werd. Begin dit jaar in Milaan lanceerde het merk zijn eerste collectie.

Eerste Henri van de Label

Eind augustus 2014 sleepte het al een eerste Henry van de Velde Label in de wacht met de lampen The Siblings van Frederik Delbart.

The Siblings is een collectie van drie lampen van de hand van Frederik Delbart. Transparantie en helderheid zijn de kernwoorden bij dit ontwerp. De glazen kap, waarvan je de lichtbundel met leds kan richten door deze te kantelen, zorgt voor een speels effect. Voor de basis kan er gekozen worden uit hout, matzwart of matwit. De lamp is er in vier hoogten (23 cm, 31,5 cm, 50,5 cm en 120 cm). Prijzen starten vanaf € 550.

The Siblings - Frederik Delbart voor PER/USE

 

Nieuw op Interieur 2014

Nieuw in de collectie voor de Biënnale Interieur zijn de Corques sofa van Lucie Koldova, die het curatorschap van het merk verzorgt, en The Lovers lampen van dezelfde Frederik Delbart.

De Corques sofa is grotendeels gemaakt van kruk afkomstig van Portugese flessenkurkfabrieken. De aardkleurige kurk contrasteert mooi met het Divina-textiel van Kvadrat dat voor de zitting werd gebruikt. De Corques is verkrijgbaar in een eenzit (vanaf € 7500) of een tweezit (€ 11500).

 

Corques sofa van Lucie Koldova voor PER/USE

 

De hanglamp The Lovers is opnieuw erg transparant opgevat. Externe en interne schaduwen beïnvloeden het uitgestraalde licht. Ook perfect toepasbaar als tafel- of vloerlamp. The Lovers is er in twee formaten van 20 cm en 40 cm hoog.

 

The Lovers - Frederik Delbart voor PER/USE

Lees ook