Wastafel Fuse: een herinterpretatie van wat ooit was

Wastafel Fuse: een herinterpretatie van wat ooit was

NotOnlyWhite is een Nederlands designlabel van de hand van ontwerpster Marike Andeweg. Naar eigen zeggen gaat ze bij haar creaties, niet zelden badkamermeubels, op zoek naar de grenzen tussen esthetiek, functie en materiaal. Het gaat hard voor het label, zo hard dat NotOnlyWhite anno 2014 al een behoorlijke positie heeft ingenomen in het hogere segment qua badkamermeubilair, maar ook andere meubels.

NotOnlyWhite Fuse wastafel

Fuse

“De Fuse-wastafel kon tijdens de jongste uitgave van de Biënnale Interieur in Kortrijk behoorlijk wat bezoekers bekoren.”

Met de Fuse-wastafel zet het label, dat zich tot voor kort bijna uitsluitend richtte tot het ontwerpen en produceren van maatwerk, een stap in het onbekende. Maar de nieuwe richting kan blijkbaar bekoren. De Fuse-wastafel kon tijdens de jongste uitgave van de Biënnale Interieur immers behoorlijk wat bezoekers bekoren, en rijfde intussen ook al enkele internationale prijzen binnen.

NotOnlyWhite Fuse wastafel

Ons lijkt het wel een moderne, heldere uitvoering van de klassieke wastafels die vroeger veelal werden weggestopt in een bijkeukentje of in de garage. Het opgefriste ontwerp zeg maar, dat NotOnlyWhite voorschotelt, zou echter enorme oneer worden aangedaan mocht het kleinood worden weggestopt in een achterkamertje.

NotOnlyWhite Fuse wastafel

Design

Het ontwerp van de Fuse-wastafel is trendy, en verlaat net als de algemene tendens de stroming waar bijna uitsluitend strakke, minimalistische lijnen de plak zwaaiden. Alles mag tegenwoordig opnieuw wat afgeronder zijn, zij het met een designlook, klinkt het volgens de Nederlandse Andeweg. Iets waar de Fuse uitstekend in slaagt, met de coherentie van rechte en gekromde lijnen.

NotOnlyWhite Fuse wastafel

De Fuse is opgetrokken uit hagelwit Cristalplant en wordt geleverd met een bijpassende afsluitbare afvoer. Doordat de sifon in de wastafel is weggewerkt, en de wastafel door een verlaagd muurplateau iets van de muur wordt onttrokken, lijkt het wel of de 70 cm brede Fuse vrij hangt te zweven.

Consumentenadviesprijs: € 1390 exclusief BTW

 

 

 

 

 

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook