Modular gaat voor meer mogelijkheden en meer goud

Modular gaat voor meer mogelijkheden en meer goud

De Smart is een uitgekiende reeks van Modular-verlichting waarvan het ontwerp al dateert van 2012. De grootste troef van deze familie van spots is de combinatie van hoogwaardige technologie, omhuld door een jasje van design.

Lage inbouwdiepte & veel opties

Onder meer de lage inbouwdiepte maakte dat de Smart na de lancering quasi instant succes opleverde voor de Roeselaarse firma Modular. Ook de mogelijkheid tot personaliseren speelde zeker en vast in de kaarten van de populariteit van de familie. Zo kies je bij de Smarteerst een basisspot, om er daarna het juiste accessoire aan toe te voegen. Op die manier verkrijg je steeds een verlichting met precies die juiste look voor een bepaalde ruimte.

Uitbreiding van het aanbod levert goud op

“Modular komt met nog straffere spots, een betere richtbaarheid, nieuwe opbouwmogelijkheden, een IP-versie die de vochtigheid in de badkamer kan torsen én de mogelijkheid om te spelen met de trendkleur van het moment: goud!”

Tijdens de jongste uitgave van de Kortrijkse beurs Interieur is gebleken dat Modular de populariteit van de Smart maar wat graag wil uitbreiden, door onder meer de lancering van nieuwe mogelijkheden. Zo komt de onderneming met nog straffere spots, een betere richtbaarheid, nieuwe opbouwmogelijkheden, een IP-versie die de vochtigheid in de badkamer kan torsen én de mogelijkheid om te spelen met de trendkleur van het moment: goud!

Drie looks

[masterslider id=”7″]

Smart is er in drie versies, meteen ook de drie populairste designs van Modular: Smart Cake, Smart Lotis en Smart Kup. De lichtbron is telkens dezelfde, al heb je de keuze tussen drie verschillende vormgevingen met elk hun eigen lichteffect tot gevolg.

Zo is Smart Lotis het ontwerp met de platte rand en conische kelk, terwijl de rand van de Smart Kup eindigt op fijn boordje.

Smart Cake tenslotte laat het licht door de organische glooiing zacht verder glijden langsheen de armatuur.

Modular-03

Qua kleuren heb je telkens de keuze of je de lichten laat opgaan in de vormgeving van de ruimte, of je de armaturen eerder inzet als een eyecatcher, een opvallend accent dat eruit springt. Met wit of zwart, al dan niet contrasterend, of het trending goudkleur, bekom je zonder twijfel het effect dat je beoogt.

Beter te richten lichtbundel

Naast de vormgeving zet Modular ook in op het beter kunnen richten van de spotjes. Zo is er binnen de reeks Smart 115 een richtbare spot ontwikkeld met een assymetrische kanteling. Deze zorgt ervoor dat je bij het zwenken plots geen draden gaat zien, en het zich beperkt blijft tot de zeer esthetische rand van het lamphuis. Een verfijnde kanteling van 35 graden kan zo instaan voor een subtiel lichteffect op de wand, zonder dat ook het zicht op de armatuur teniet wordt gedaan door de draden die plots tevoorschijn komen.

Nieuwe accessoires

[masterslider id=”8″]

Om je interieur toch nog meer die persoonlijke toets te geven, biedt Modular een reeks nieuwe accessoires aan.

Zo is er de Smart Mask voor één of twee lampen. De Smart Mask bestaat uit een vierkan of rechthoek met één of twee ronde uitsparingen waarin de spotjes passen. Ook dit model is beschikbaar in zwart, wit of goud.

Een tweede mogelijkheid is de Smart Surface, opnieuw voor één of twee lampen. Dit product leent zich perfect voor wie geen spotjes kan inbouwen in het plafond maar toch die kenmerkende vorm van verlichting verkiest. De Smart Surface is een vierkante of rechthoekige doos die je op het plafond kan monteren, en één of twee lampen spots kan huisvesten. Nieuw is ook de grotere box waarin de grotere en richtbare Smart 115 spots kunnen worden geherbergd.

Modular-04

Tenslotte is er ook de Smart Surface tubed, een cilindervormig alternatief voor de rechthoekige Smart Surface-opbouwdoos. Deze ronde variant is er in korte (85 mm) en langere (130 mm) variant, maar kan enkel in combinatie met Smart 82-spots (meet een diameter van 82 mm). Door de hoogtes te combineren, en te spelen met kleuren krijg je vast en zeker een prachtig effect.

Waag je je aan een eigen samenstelling van modellen en kleuren? Dan mag je ons zeker de foto’s toesturen!

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook