Licht licht met de Silhouette & de Eclipse

Licht licht met de Silhouette & de Eclipse

Ok, deze producten worden dan wel niet aangestuurd met de smartphone of tablet, toch kunnen we ze als slim bestempelen. Slim hoe ze oeroude wetten van de fysica hanteren. Slim ook hoe ze erin slagen mensen dichterbij te lokken om een kijkje te nemen.

De Nederlandse bedenkers zelf, Ger en diens dochter Angela Jansen, omschrijven de Silhouette en de Eclipse als “een heruitvinding van de standaardlamp door baanbrekende technologie te combineren met een klassieke vormgeving om zo een plek te verdienen in ieder interieur.”

Crealev Eclipse 1

Het ontwerp, dat dateert uit 2007, spreekt tot de verbeelding door de zwevende structuur bovenaan. Licht licht dus. De Silhouette (rechts) is een meer klassiek design, terwijl de Eclipse (links) de eerder moderne variant is.

Met Los #2 kwam Crealev (in opdracht van Los Concepts) overigens met nog een andere zwevende lamp.

Crealev Los 2 2

 

 

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook