Belux presenteert doorontwikkeling van Diapason

Belux presenteert doorontwikkeling van Diapason

Sinds begin dit jaar maakt Belux, een Zwitserse fabrikant van designverlichting, deel uit van het Belgische Kreon, een verlichtingsmerk wiens aura voorheen al tot ver buiten de landsgrenzen straalde. Kreon, opgericht in ’82 maar sinds 2000 in handen van Vaessen Industries (de groep achter de voormalige Racing Genk-preses Jos Vaessen), nam Belux over van de Zwitserse Vitra-groep. Kreon hoopt beide merken naast elkaar te kunnen laten opereren, en de marktstrategie die Belux voerde in stand te houden.

Pas sinds 2002 was Belux in handen van de Zwitserse designgigant. Door die overname kreeg het merk echter ineens toegang tot een arsenaal aan topdesigners, zoals de broertjes Bouroullec, Hella Jongerius of andere Frank Gehry’s. In die periode stoomde Belux beproefde succesconcepten zoals de Lifto, Ypsilon, Twilight en Koi ineens ook klaar voor de toekomst, door telkens led-verlichting te integreren.

Kreon-Diapason01

Diapason 80

Tijdens de jongste uitgave van verlichtingsbeurs Light+Building stelde Belux met de Diapason opnieuw zo’n doorontwikkeling door. Dit product werd ruim een kwarteeuw terug gelanceerd, maar kreeg nu dus een energetische opwaardering door ook hier ledverlichting in te integreren.

Kreon-Diapason03

Belux koos voor de Diapason 80 voor leds van 2700 of 3000 Kelvin, respectievelijk een warme en iets koelere maar nog steeds erg huiselijk aandoende kleurtemperatuur. De Diaspason blinkt uit in ergonomie. Je kan de armatuur met de minste moeite tilten en roteren om zo die perfecte schijnhoek te verkrijgen.

 

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook