Koffiemakers Bialetti: still going strong

Koffiemakers Bialetti: still going strong

Een klassiek ogend koffiemakertje op een gasvuur. Dit kan maar charmant zijn, niet? Dat geloven de vele wereldwijde drinkers van de Bialetti koffiemakers ook. Met meer dan 75 jaar ervaring op de teller, mag het Italiaanse Bialetti zich een succesvol icoon noemen. Met een authentiek, technologisch eenvoudig en prachtig classy design, ga je immers nooit uit de mode.

Alfonso Bialetti revolutioneerde met zijn Moka Express de koffiewereld. Het metalen ontwerp uit 1933 blijft met zijn achthoekige vorm onveranderd: een hele prestatie voor het merk, wat deze Bialetti stove-top koffiemaker tot een icoonstuk maakte.

Een ludieke mascotte, die herken je in de typische l’omino con i baffi. Het Italiaantje wordt – als karikatuur van de ontwerpers zoon – steeds afgebeeld met oprijzende wijsvinger, alsof hij verdiend verlangt naar dat volgend kopje échte espresso.

Hoe werkt de koffiemaker van Bialetti?

Het beginprincipe: water wordt in het onderste deel (A) door het gasvuur opgewarmd en naar boven gestuwd, door het compartiment met losse koffie (B) om uiteindelijk in het bovenste – koffiekan – gedeelte (C) te eindigen. Nu is je espresso drinkklaar.

Efficiënt is dit Italiaans koffiezetje zeker. Bovendien is dit ook een tijdloze manier om elegant koffie te slurpen in eigen huis – en door zijn gebruiksvriendelijkheid – ook op ieder moment van de dag. Voor Italianen werd dit design algauw de invulling van het ochtendritueel of de correcte manier om gastvrij vrienden te ontvangen voor een heerlijke pauze.

Verkrijgbaar vanaf 23 euro.

About The Author

Lees ook