Laat je verleiden door Mooie Marguerite

Laat je verleiden door Mooie Marguerite

Enig mooi is ze, Marguerite… D’r ranke onderstel gecombineerd met een gestroomlijnd zitvlak verleidt nagenoeg iedereen om op z’n minst dichterbij te komen. Zelf konden we deze lichtgewicht aluminium kuipstoelen met hun organische vorm voor het eerst aanschouwen tijdens de Keulse meubelbeurs IMM dit voorjaar (waar we ook de Propeller met een breekmes te lijf konden gaan, en zo de krasvastheid van het tafelblad zelf konden ervaren!).

Marguerite toont karakter, kan binnen- en buitenshuis worden gebruikt en is er zowel in een versie met als zonder armleuning. Wat de conische poten betreft, heb je de keuze tussen een zevental kleuren, van zwart en antraciet over donkerbruin en taupe tot het meer gesatureerde rood en geel, en ook het obligatoire doch desalniettemin klassevolle wit kan uiteraard niet ontbreken. Optioneel kan Marguerite ook getooid gaan in een leder of kunstlederen zitschaal in tal van kleuren, al dan niet contrasterend met de poten. Voor elk wat wils dus wanneer je ze besluit in huis te halen!

Marguerite04

Klaarblijkelijk waren ook wij niet de enigen die Mooie Marguerite om haar vingers (of moeten we poten zeggen?) wist te winden. Fabrikant Joli en ontwerper Mathias De Ferm werden om dit design immers gelauwerd met een prestigieuze Red Dot Award in de categorie ‘furniture design’.

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook