Egoluce: Italiaanse designverlichting met Belgische inbreng

Egoluce: Italiaanse designverlichting met Belgische inbreng

Egoluce staat al jaren te boek als referentie inzake designverlichting in het land van herkomst Italië, maar sinds kort is het merk ook vertegenwoordigd in ons land, door Bulb14. Bij wijze van introductie presenteren wij je graag dit toppertje: de Megavide hanglamp.

Dit prachtige ontwerp is misschien wel de meest ideale link tussen het Italiaanse merk en de Belgische markt. Megavide komt immers van de hand van de gerenommeerde Belgische designer Serge Cornelissen.

Deze lichtsculptuur van Egoluce valt op door z’n afmetingen, maar vooral ook door z’n geschubde aluminium zijpanelen, die gefragmenteerde lichtbundels doorlaten. Megavide kan ofwel onmiddellijk tegen het plafond worden opgehangen, ofwel als hanglamp worden ingezet.

Het ontwerp is er in de diameters 65, 90 of 115 cm en met de vermogens 22,5 (2895 lm), 23 (4246 lumen) of 45 Watt (5790 lumen).

Egoluce01

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook