Verbeelding aan de macht tijdens de Dutch Design Week 2015

Verbeelding aan de macht tijdens de Dutch Design Week 2015

What if… Twee woorden waarmee de organisatie bij de komende uitgave van de Dutch Design Week (van 17 tot 25 oktober), de veertiende intussen, de verbeeldingskracht van ontwerpers onder de aandacht willen brengen.

Hun beste antwoorden op deze vraagstelling zullen op de Eindhovense hoogmis voor design te zien zijn in de vorm van concepten en producten, experimenten en cross-overs.

Tot de hoogtepunten van het sowieso reeds boeiende programma behoren de Graduation Show van Design Academy (waar ook Bram Vanderbeke school loopt/liep), de uitreiking van de Dutch Design Awards, de presentatie van Dutch Invertuals en de exposities in het Klokgebouw.

DDW2

Met de Volvo Design Challenge illustreren enkele jonge ontwerpers hoe snel de technologie in automotive evolueert en hoe de beleving van rijden in de toekomst er mogelijk zou kunnen uitzien in de toekomst.
Ook de expositie Mind the Step (van TU Eindhoven, Delft en Twente) toont design en technologie van de toekomst.

Andere creatieve broedplaatsen en initiatieven met exposities zijn onder meer Hallenweg, Material Sense, MU, Piet Hein Eek, Sectie C, TAC, Yksi en Kazerne.

De organisatie verwacht dit jaar 2400 deelnemers, verspreid over ruwweg 80 locaties.

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook