Dim het licht alsof je een emmertje water haalt

Dim het licht alsof je een emmertje water haalt

Tussen al het digitale geweld, ook in de designwereld, komt er zo nu en dan een product dat zodanig eenvoudig oogt dat men zich de vraag kan stellen waarom niemand eerder op het idee kwam.

Zo ook bij de Well-dimlamp van designstudio MEJD uit Bratislava. Deze op het ogenschijnlijk simpele lamp spreekt immers tot de verbeelding, doordat ze op een heel eigen manier zowel licht als nostalgie naar boven haalt.

Well Mejd 2

Met de waterputten van weleer als inspiratiebron, kan je de Well-lamp immers dimmen door ze dieper in een gradueel minder transparante vaas te laten zakken, en dit met behulp van het draaien aan een houten lier. Ook de voedingskabel voor de lamp werd mooi weggewerkt in textiel, wat de gedachte aan de waterput enkel versterkt. De koperen lampfitting maakt het plaatje af.

Well Mejd 1

Het resultaat is verbluffend, en kan vast en zeker gasten bekoren, misschien zelfs verleiden om het zelf eens uit te proberen…

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook