Buitenlamp Butler brengt binnen naar buiten

Buitenlamp Butler brengt binnen naar buiten

Hoewel het Belgische Delta Light sinds z’n oprichting in 1989 voornamelijk put uit de eigen R&D-afdeling voor het voorzien van attractieve verlichtingsontwerpen, houdt het bedrijf er ook van z’n grenzen op te zoeken door met creatieve partners samen te werken. Een van de jongste exploten van zo’n partnership, is de nieuwe Butler-collectie, ontworpen door de gerenommeerde Arik Levy. (Ook Tamawa kon al meer dan eens rekenen op de creatieve kronkels van de ontwerpende Israëli.)

Delta-Light-Butler-P-E

Z’n competenties zijn ook Peter Ameloot, managing director bij Delta Light, niet ontgaan: “Arik heeft de afgelopen jaren in uiteenlopende disciplines bewezen dat hij over een buitengewoon artistiek inzicht beschikt. We waren dan ook zeker dat we samen iets unieks, maar typisch Delta Light konden maken. Zijn credo dat creativiteit een niet te controleren kracht is, geldt ook voor mijn vader (nvdr: oprichter Paul Ameloot).”

Delta-Light-Butler-P-C

Butler

Maar goed, Butler dus… Wat ons betreft is het illustratief voor het feit dat Delta Light uitstekend begrepen heeft dat het binnengevoel steeds meer wordt doorgetrokken naar tuin en terras. En dat het in die omgeving niet altijd onnoemelijk strak of hypermodern hoeft te zijn, maar net wat meer authenticiteit mag uitstralen, is al meer dan eens gepreveld.

Met de plissé lampenkap die Levy uitdacht, weet de designer deze trend perfect te vertalen naar een prachtig tijdloos ontwerp, dat er als geen ander in slaagt het thuisgevoel van binnen naar buiten te brengen.

Het ontwerp is rustgevend, elegant en vrouwelijk, niet verwonderlijk gezien de onmiskenbare knipoog naar de modetrend die niet enkel kleedjes, maar – de geschiedenis herhaalt zich – lampenkapjes tekende.

Delta-Light-Butler-P-D

Krachtige kern

Hoewel men – met de gedachte aan plissé in fragiel zijde of papier – verkeerdelijk zou kunnen denken dat ook de Butler niet tegen een stootje zou kunnen, voorzagen Levy en Delta Light in een robuuste bekleding in polymeer, gecoat met een hoog resistente poederlak. Zelf noemt Levy het ‘techno-poetic‘: de Butler combineert immers een “zeer technische kant met een emotioneel aspect.”

Delta-Light-Butler-P

Uitvoeringen

Er zijn twee versies beschikbaar: met gesloten lampenkap, waarbij het licht naar beneden wordt geprojecteerd, of een open kap uitgerust met een lens die voor een down-up lichteffect zorgt. Ideaal voor een aanwijzende verlichting langs de oprit of om een architecturaal of natuurlijk element te benadrukken.
Butler is verkrijgbaar in drie hoogten voor een enkele of geclusterde installatie. Verder komt de buitenlamp in twee paalversies met een maximale hoogte van 1,60 meter, alsook met enkel- en dubbelvoudige wandversies. De collectie is verkrijgbaar in zwart of aluminiumgrijs en wordt binnenkort uitgebreid.

Moedig of visionair, ons spreekt het nieuwe ontwerp in ieder geval aan!

Klik hier om producten in te laden

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook