Maak van je woonkamer een balzaal…

Maak van je woonkamer een balzaal…

Het concept van Tamawa, opgericht in 2008, is even eenvoudig als geniaal. Immers, bij alle ontwerpen staat sinds dag één slechts een enkel object centraal: een bakelieten bal (denk maar aan een biljartbal). Een schot in de roos, zo blijkt. Tamawa wordt intussen verkocht in de shops van het MOMA in New York en het Centre Pompidou in Parijs. Designers zoals Sylvain Willenz, Alain Berteau, Nedda El-Asmar en Big-Game wendden intussen hun talent aan voor het ontwerpen van Tamawa-artikelen.

De sieraden van Tamawa zijn intussen haast iedereen bekend, en ook de LOCK-kapstok plaatsten we op dit platform reeds op het voorplan. Sinds enige tijd heeft het Brusselse label echter een nieuwe collectie van prachtige producten die we zelf konden ontdekken tijdens Maison & Objet begin september. Uiteraard opnieuw met bakeliet als protagonist…

De collectie is het resultaat van een samenwerking die Tamawa-oprichter Hubert Verstraeten aanging met de internationaal vermaarde designer Arik Levy. Ze is opgebouwd uit een reeks van dagdagelijkse producten die door hun mooie vormen, glanzende oppervlaktes en vaak ook heldere kleuren (de kleuren van de officiële snookerballen) een ruimte weten op te lichten, en een positieve atmosfeer weten te scheppen.

Tamawa3

Flower, candle & mirror

Ook bij de nieuwe collectie staat de snookerbal centraal. Het is zo uitgesproken dat bij de Flower, de ‘vaas’ van Tamawa, de houders van de bloemen opgetrokken zijn uit transparant glaswerk (vergelijkbaar met testbuisjes) om de focus op de glanzende bal zo weinig mogelijk te verstoren. Flower komt er in tal van configuraties die je keer op keer weer zullen verrassen.

Wat biedt er meer sfeer & intimiteit dan kaarslicht? Precies de vraag die Levy & Verstraeten zich stelden. Het antwoord komt er met de Candle, een kaarsenhouder die er in slaagt om een soort speelse klasse te etaleren… Klassevol in zwart, maar toch speels door z’n vorm. De combinatie van grote en kleine ballen, en daarenboven nog eens de kaarskolommen is fascinerend om zien… Net als het lichtspel dat aanvat wanneer de vlammen reflecteren op het glanzende oppervlak van het ontwerp.

Over reflectie gesproken, binnen de nieuwe collectie valt ook de Mirror, een grotere versie van de bakelieten bal die doormidden lijkt te zijn gesneden met aan het oppervlak een spiegel. De Mirror is zowel prachtig als praktisch, het mooie item kan je immers in eender welke hoek positioneren zodat hij jou het beste beeld biedt…

We zijn er zeker van dat ook wie niet van snooker houdt, zal scoren met deze prachtige Tamawa-artikelen in je interieur!


Tamawa1 Tamawa4Tamawa5

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook