De LOCK-kapstok van Tamawa zorgt op eigen houtje voor meer kleur

De LOCK-kapstok van Tamawa zorgt op eigen houtje voor meer kleur

No balls, no glory… Klinkt cliché, komt veelal terug in sporttermen, maar voor Tamawa is het veel meer dan enkel een leuze. Àlles wat de identiteit van deze jonge Brusselse onderneming bepaalt, houdt immers verband met de bakelieten bal. Deze ging aan het rollen – sorry voor de woordspeling – toen de sympathieke designer Hubert Verstraeten in 2008 kennismaakte met SALUC, wereldleider in de productie van de misschien wel gekende Aramith-snookerballen én bovendien ook oer-Belgisch! Twee horloges betekenden de eerste vrucht van deze ontmoeting, op de voet gevolgd door een volledige lijn aan juwelen. Vandaar ook de naam ‘Tamawa’, wat in het Japans blijkbaar zoveel zou betekenen als ‘bal op een stalen ring‘.

LOCK

Om het concept een bredere invulling te kunnen bieden, besloot Tamawa al snel partnerships aan te gaan met designtalenten en gevestigde waarden, zoals Big Game, Alain Berteau, Yann Lestrat, Nedda El-Asmar en Sylvain Willenz. Uit de geest van laatstgenoemde is de idee voor deze LOCK ontsproten, in principe een herinterpretatie van de COATED-kapstop van Willenz uit 2007.

Tamawa Lock Coated Willenz

Links zie je de COATED-kapstok van Sylvain Willenz uit 2007, rechts diens eigen herinterpretatie voor Tamawa: de LOCK-kapstop

 

Het resultaat oogt eenvoudig: drie ronde stokken, elkaar kruisend doorheen de onvermijdbare bakelieten bal, maar we moeten zeggen: het contrast tussen het ‘zachte’ natuurlijke hout en de glanzende bal wérkt, zeker wanneer je bij deze laatste gaat voor een opvallend kleurtje!

Tamawa Lock Coat

Zonder al te veel moeite kan deze LOCK-kapstok op eigen houtje een ruimte opfleuren, en uiteraard heeft ie niet enkel als designstatement, maar ook functioneel wat bij te dragen aan je woning! We zijn er rotsvast van overtuigd dat zeker niet enkel snookerspelers met dit mooie item maar wat graag hun inkom of woning zullen willen opluisteren!

De LOCK bestaat uit drie stokken van 165 cm lang en een uitgefreesde bakelieten bal met een diameter van 16 cm. De bal zelf is er in blauw, fuchsia, oranje, geel, zwart en rood.

Consumentenadviesprijs: circa € 298

 

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook