De Splinter-lijn: niet houterig maar cosy & comfortabel

De Splinter-lijn: niet houterig maar cosy & comfortabel

Harvink bestaat al sinds 1947, maar kwam in 2006 onder de vleugels terecht van het huidige eigenaarsduo Sander Prinsen & Alette Trompetter. Het ondernemende tweetal wil hun passie voor het meubelvak tot uiting laten komen in hun producten, en Splinter is hier het perfecte voorbeeld van.

De Splinter-familie van Harvink bestaat uit een tweezit, een driezit, een eetkamertafel en bijhorende stoelen en tenslotte ook een salontafel. Voor de concipiëring van de Splinter ging Harvink terug naar de sixties.

Zitbank

De bank van de Splinter-lijn is er in een tweezit (176 cm breed) en driezitsvariant (206 cm breed), en heeft een zithoogte van 44 cm en een diepte van 54 cm. Het ontwerp valt op door de combinatie van een mooi vormgegeven massief houten armframe in geolied Amerikaans noten of zwart gebeitst eiken met een zichtbaar metalen frame in mat zwart of geschuurd chroom. Deze feature, het zichtbare metalen frame, is een vast item waar je een echte Harvink aan kan herkennen.

Harvink Splinter Tweezit

Een ander belangrijk kenmerk van de Splinter-zitbank, een ontwerp van Harvink-huisdesigner Martin Haksteen, is de afritsbare hoes. Hierdoor kan je vlekken op de bekleding zonder problemen laten reinigen, of zelfs gaan voor een volledig nieuwe hoes wanneer je aan een nieuwe tint toe bent.

Eetkamerstoel

De eetkamerstoel is misschien wel de meest opvallende verschijning binnen de familie Splinter, zeker wanneer de stoel bekleed is met wit leder.

Harvink Splinter Eetkamerstoel

In tegenstelling tot de andere familieleden neemt bij de stoel nochtans geen opvallend metalen frame een prominente positie in. Neen, bij de stoel koos men enkel voor hout, maar dan wel prachtig vormgegeven hout, al dan niet in combinatie met een opvallende bekleding.

Eettafel & salontafel

Het valt onmogelijk te verbergen dat vooral de eettafel deel uitmaakt van de Splinter-lijn. Net zoals bij de twee- en driezit treedt het metalen frame opvallend op de voorgrond van het ontwerp.

Harvink Splinter Eettafel

De Splinter eettafel combineert dit metaal opnieuw met hout, in noten of eiken zwart gebeitst. De lengte van de eettafel varieert desgewenst van 180 tot 260 cm.

Ook bij de salontafel wordt snel duidelijk dat het om een Splinter van Harvink gaat, opnieuw door de opvallende onopvallendheid van het metalen frame langs de flanken van deze retro salontafel.

Harvink Splinter Salontafel

De materiaalkeuze valt volledig te rijmen met de andere leden van de familie, en kan dan ook naadloos worden gecombineerd om tot een compleet volmaakte set te komen.

Consumentenadviesprijs:
– Splinter tweezit: vanaf € 1995 (zonder arm) of € 2195 (met arm)
– Splinter tweezit met hoge rug: vanaf € 2085 (zonder arm) of € 2270 (met arm)
– Splinter driezit: vanaf € 2180 (zonder arm) of € 2355 (met arm)
– Splinter driezit met hoge rug: vanaf € 2275 (zonder arm) of € 2450 (met arm)
– Splinter fauteuil: vanaf € 1130 (lage rug) of € 1230 (hoge rug)
– Splinter hocker: vanaf € 565
– Splinter eettafel: vanaf € 1750 (eiken) of € 1850 (Amerikaans noten)
– Splinter eetkamerstoel: vanaf € 575
– Splinter salontafel: vanaf € 950

 

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook