Bow for this Giant!

Bow for this Giant!

Binnenkort – dit jaar nog – komt Disney met een avonturenfilm naar het gelijknamige boek van Roal Dahl: the Big Friendly Giant, GVR of Grote Vriendelijke Reus in het Nederlands. De eerste verfilming van het boek dateert alweer uit 1989, het boek zelf uit 1982 en aan dat feit danken we een schitterende staande lamp van een andere Britse gigant: Anglepoise.

In het Roal Dahl Museum & Story Centre wou men in 2005 immers een referentie brengen aan de Original 1227-sidekick die sinds jaar en dag op het bureau prijkte van de gesmaakte schrijver van jeugdboeken. Om die indicatie wat extra cachet te geven, besloot Anglepoise de lamp eenmalig te construeren zodat ze de schaal zou krijgen zoals die van de GVR.

Velen die deze gigant onder ogen kregen, waren ineens weg van het ontwerp, in die mate dat men bij Anglepoise te rade ging waar men de Original 1227 Giant kon kopen. Die vraag bleek even onverwacht als overweldigend, dus besloot de Britse fabrikant de grootse lamp in productie te nemen.

Engeland-Anglepoise2

100 jaar Dahl

Dit jaar, 100 jaar na de geboorte van de gelauwerde schrijver, besloot Anglepoise een uitgebreide en verbeterde versie van de Giant Collectie aan het grote publiek voor te stellen op de verlichtingsbeurs Light+Building in Frankfurt. Zo komt er voor het eerst ook een buitenvariant van de Giant, is er voortaan ook een wandversie voor zowel binnen als buiten en komt er ook een volledig koperkleurige uitvoering van dit icoon.

Leuk toch om een avondlijke barbecue nog wat extra cachet te geven? Of beter: nog wat meer te laten oplichten ;-)!

Geïnteresseerd in de Giant?

Klik hier om producten in te laden

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook