Blue monday: 10 ‘blauwe om van te houwe’

Blue monday: 10 ‘blauwe om van te houwe’

De kerstdecoratie is opgeborgen, de boom verbrand, de gezellige kerstmarktjes zijn opnieuw de kale pleinen van voorheen en ook het weer wil niet mee. Last but not least is ook die vakantie naar de zon nog lang niet in zicht.

Allemaal factoren die in de kaarten spelen van ‘Blue Monday’, volgens zelfverklaarde specialisten de meest deprimerende dag van het jaar. Mocht je last hebben van een kleine dip, helpen wij je er graag bovenop met onze ‘blauwe om van te houwe‘, 10 blauwe producten die gegarandeerd een glimlach op je gezicht toveren.

Enjoy!

1. De Atmos-lamp

Atmos lamp

De Atmos-lamp verspreidt een blauwachtige schijnsel en valt vooral op doordat waterdruppeltjes de glazen bol na verloop van tijd beslaan. Als naar een lavalamp blijf je geboeid door te kijken hoe de condensdruppeltjes steeds groter worden en tenslotte opnieuw langs de glazen wand naar de lampvoet afglijden.

Richtprijs: onbekend

2. De Firenze-klok

Blauw - Alessi Firenze klokAlessi staat te boek als een van de meest gerenommeerde fabrikanten van attractief en betaalbaar design. De firma achter de gelijknamige familie bewijst in z’n productassortiment keer op keer vakmanschap hoog in het vaandel te dragen.

Dat Alessi ook respect toont voor wat ooit was, bewijst het met deze Firenze-wandklok, waarvan het originele design van de broers Achille, Livio & Pier Castiglioni reeds dateert uit 1965. In 1996 besloot Alessi het ontwerp een tweede leven te geven. Het resultaat is deze opvallende wandklok met Romeinse index.

Richtprijs: circa € 60

3. Het Snacklight-dienblad

Blauw - Fatboy SnacklightVoor wie niet kan afkicken na de feestdagen en het hele jaar door non-stop gasten wil ontvangen, is er deze opvallende Snacklight, die ongetwijfeld licht brengt in donkere dagen. Volledig naar de visie van fabrikant Fatboy zit er ook aan dit product een extra twist, waardoor het product z’n uitdagers ver achter zich laat. Het opdienblad is immers voorzien van een magnetisch lampje, waarmee je je huisbereide hapjes voortaan nog stijlvoller kan serveren.

De Snacklight is oplaadbaar, draadloos (wat had je gedacht?) en zal ongetwijfeld ook ’s zomers menig laatavondborrel oplichten!

Richtprijs: circa € 99

4. Iron Vase XL

Blauw - Serax Iron Vase XLMet deze Iron Vase XL-sculptuurvaas slaagt het Belgische Serax er opnieuw in te verrassen. Designer Antonino Sciortino is gepassioneerd door metalen sculpturen, en dat blijkt ook uit de exclusieve collectie die hij voor Serax ontwikkelt. De grootste telg uit de collectie is deze Iron Vase XL, een 125 cm hoge vaas uit gesponnen ijzerdraad met een diameter van 73 cm. Door de artisanale afwerking, geschilderd met borstels en nadien gepolijst, blijft de oude ziel van alle creaties van de hand van Sciortino gevrijwaard.

Richtprijs: vanaf € 595

5. De Fan-tafellamp

Blauw - Bislighting Fan lampWord ook fan van de Fan, een opvallende lamp van Bislighting die voor het eerst haar opwachting maakte op de Biënnale Interieur 2014. Het aluminium design komt van de Brusselse ontwerpster Nathalie Dewez, de verlichting – OLED-verlichting nota bene – van Philips. De lamp kreeg door de vorm van de kap en door het feit dat deze kan pivoteren rondom de ‘steel’, de naam ‘Fan’ mee, naar het Engelse woord voor ventilator. Door de positie van het blad te zwenken, kan je kiezen voor direct of indirect licht.

Richtprijs:

6. De Tablo-bijzettafel

Copenhagen chairMet slechts drie essenhouten poten en een blad uit kunststof kan deze Tablo-bijzettafel van Normann Copenhagen bogen op een eenvoudige maar stijlvolle uitstraling. Het tafeltje is verkrijgbaar in twee diameters (50 of 78 cm), telkens met een hoogte van 42 cm, en komt zowel in een ronde en een vierkante versie.

Richtprijs: circa € 220

7. QlockTwo Classic

Blauw - Biegert & Funk QlockTwo

De superstrakke QlockTwo, een ontwerp van de Duitse designers Marco Biegert & Andreas Funk, is er al sinds 2009. Deze handgemaakte vierkante ‘klok’ verbaasde bij z’n intrede vriend en vijand door de esthetische eenvoud, gecombineerd met de spitsvondigheid om de tijd aan te geven op een andere manier dan we gewoon zijn.

Geen wijzers bij de QlockTwo, noch onpersoonlijke digitale cijfers die gortdroog aangeven dat ‘het tijd is’. Neen, in plaats daarvan een resem uitgelijnde letters, waarbij er elke vijf minuten een andere combinatie oplicht om zo letterlijk de tijd aan te geven: ‘HET IS VIJF OVER HALF TIEN’. Deze prijzige versie, met een frontpaneel uit synthetisch glas, meet 45 x 45 x 2 cm.

Richtprijs: € 995

8. Schalenreeks Joy

Blauw - Alessi JoyMet de Joy-schalenreeks, een van de jongste aanvullingen op het toch al royale aanbod van Alessi, keert de Italiaanse fabrikant terug naar z’n roots, namelijk die als metaalverwerkend bedrijf. Bezoekers aan de Biënnale Interieur konden reeds kennismaken met de Joy en hoe het ontwerp van Claudia Raimondo tot stand kwam. De schalenreeks valt op door de combinatie van een opvallende ‘gebroken’ vormgeving met een glanzend blauwe (of rode) emaillak. Door de structuur van de schalenreeks en het glanzende oppervlak zie je steeds weer een andere opvallende reflectie van het aanwezige licht.

Richtprijs: € 85 voor de grote diepe schaal, € 75 voor de platte schaal en € 59 voor het kleinste type

9. Wonderwall-magneetbord

Wonderwall magneetbordDe Wonderwall-magneetborden zorgen zonder twijfel voor die positieve vibe om de winterdip volledig weg te vegen. Waar een ‘gewoon’ magneetbord na verloop van tijd vaak simpelweg vergeten wordt, zorgen de kleuren en vormen van de Wonderwall-collectie ervoor dat je quasi vanzelf wordt uitgenodigd om een boodschap of briefje achter te laten op het bord. De reeks, waaronder deze blauwe camper, werd ontworpen door designers Inge Van den Broeck en Tine Dhollander en is ook integraal geproduceerd in België.

Wie wil dat het design volledig af is, kan tenslotte ook gaan voor de bijhorende Camper-magneten. Met een diameter van 37 mm zijn ze voldoende krachtig om ook de langere boodschappenlijstjes stevig op het bord vast te klemmen!

Richtprijs: circa € 118 voor de blauwe Camper X-Large / € 7,50 voor 3 Camper magneten

10. Tree-boekenrek van Roberto Corazza

Corazza TreeVoor wie even het bos door de bomen niet meer ziet, is er dit opvallende boekenrek! De Tree bookcase, op de markt sinds begin 2013, breekt met de idee dat een boekenrek er altijd strak moet uitzien en dient te zijn opgebouwd uit horizontale planken. Wie deze staan heeft, kan ofwel kiezen om deze Tree Bookcase tegen de muur te plaatsen, of hem ofwel vrij in de ruimte te laten staan waardoor hij van twee zijden toegankelijk wordt. Z’n bladeren zal ie alvast niet verliezen!

Richtprijs: onbekend

 

 

 

 

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook