Belgische Charlotte Lancelot met nieuwe tapijten voor Gan

Belgische Charlotte Lancelot met nieuwe tapijten voor Gan

Gandia Blasco, het merk voor binnen- en buitenmeubelen begon meer dan zestig jaar geleden als textielfabrikant. De laatste jaren knoopte het bedrijf terug aan met deze traditie door een reeks handgeknoopte tapijten te produceren onder de naam Gan.

Voor deze collectie vloerkleden doet het een beroep op een heleboel topontwerpers zoals Patricia Urquiola maar ook de Belgische Charlotte Lancelot.

Nieuw in Milaan: Silaï tapijten

Op de meubelbeurs iSaloni in Milaan toonde Charlotte Lancelot haar tweede collectie voor Gan met als naam Silaï. Charlotte liet zich inspireren op het werk van ambachtslui die nog op de traditionele wijze met de hand de tapijten vlechten en massa geven. Silaï betekent overigens ‘naaien’ in de Indische taal.

GAN Silaï - Charlotte Lancelot

Die ambachtelijke manier van het weven van een tapijt is vandaag zo’n beetje verloren, vertelt Charlotte. Het is een techniek die nostalgie oproept, en die haaks staat op onze huidige tijdsbeleving waar alles sneller en sneller moet, en waar we objecten snel consumeren om die nadien te vervangen door een ander exemplaar.

Tapijten vormen harmonieus geheel

De Silaï tapijten worden – op vier verschillende manieren – gevlochten bovenop een plastic framework en zijn verkrijgbaar in vier verschillende kleuren. In de collectie zit ook een kleine poef, die door zijn geringe gewicht makkelijk te verplaatsen is, en kan dienen als een extra zitje of steun voor je voeten. Door alle items in de collectie met elkaar te combineren ontstaat een mooi samenspel van kleuren en texturen, zonder dat het geheel zwaar oogt.

GAN Silaï - Charlotte Lancelot

GAN Silaï - Charlotte Lancelot

 

GAN Silaï - Charlotte Lancelot

About The Author

Lees ook