Alessi helpt je het hoekje om met Ora In & Ora Out

Alessi helpt je het hoekje om met Ora In & Ora Out

De tijd tikt ongenadig voort. In die optiek zijn designklokken misschien wel duale objecten, licht schizofrene stukken die ons enerzijds non-stop onder (tijds)druk zetten, maar anderzijds door hun schoonheid er als geen ander in slagen ons een aha-erlebnis, een broodnodige adempauze in een ‘métro-boulot-dodo-dag‘ te bezorgen.

Deze polariteit moet de Italiaan Giulio Iacchetti klaarblijkelijk goed hebben gevat. Voor Alessi kwam hij immers op de proppen met de klokken Ora In en Ora Out. In het Engels noemt men ze ‘corner clocks’, hoekklokken dus. Ondergetekende had dergelijke types nog niet opgemerkt, maar een korte zoektocht doorheen het wwwereldwijde web leert ons dat ze er wél al waren. Ongeacht hoe origineel het idee nu al dan niet is, we zien het veel te weinig: hoeken in de woning die aangekleed zijn. Dus bedankt Alessi, om met deze klokjes het grote publiek te tonen hoe het wél kan…

De Ora In en Ora Out weten zich te onderscheiden omwille van het feit dat ze door hun vorm anders dan de uitdagers tijdloos zijn, en probleemloos blenden in verschillende types van interieur. Je hoeft geen Stephen Hawking te heten om te concluderen dat je de minimalistische Ora In in de hoek moet, terwijl z’n meer extraverte verwant òp de hoek wordt geplaatst.  Op vlak van kleuren heb je ze allebei in zowel maagdelijk wit als catchy oranje.

RT02

Raspen
Alessi

prijs: < €58

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook