Speels eyecandy bij Brokis met Muffins & Balloons

Speels eyecandy bij Brokis met Muffins & Balloons

De Muffins & Balloons van Brokis zijn van de meest opvallende lichtsculpturen die we al onder ogen kregen. Door slim te combineren met materialen weet de Tsjechische aanbieder deze lampen te verheffen tot een waar kunststukje met een geheel eigen elan. Beide ontwerpen zijn ontsproten uit de geesten van designers Dan Yeffet en Lucie Koldova, het visueel verwantschap tussen de lichtelementen hoeft dan ook niet te verbazen.

Muffins

Brokis-Muffins-Walnut

Splinternieuw mogen ze dan wel niet zijn, opvallend en mooi des te meer. Recent kwam er wel nog een uitbreiding van e keuzemogelijkheden wat de materialen betreft. Sinds kort kan je de Muffin immers ook kopen in American walnut (zoals op de foto hierboven).  Het donkere hout van de sokkel laat het aura van de eigenlijke ‘muffin’ nog meer stralen, zelfs wanneer je gaat voor het donker getemperde glas.

Qua uitvoeringen komt de Muffin er in een hangende versie, een vloerlamp en een tafellamp, telkens met diezelfde kenmerken waarbij hout wordt gecombineerd met glastinten in subtiel grijs, wit, bruin, gele en violet.

Balloons

Brokis-Balloons

Net als de Muffins zijn ook de Balloons van Brokis opvallende ontwerpen waarbij glas wordt gekoppeld. Deze keer echter niet met hout, om de illusie van de transparante ballon te vrijwaren.

Net als het hele ontwerp zelf, lijkt ook de lichtbron verheven. Steunend op een passende reflector (een schotel zeg maar, die er is in wit, zwart, oranje-rood, geel, chroom, messing, koper of goud), zweeft de dimbare lichtbron bijna halverwege het designelement. Het glas zelf komt er, naast transparantie, ook in smoke grey of smoke brown.

Qua afmetingen heb je de keuze tussen Large (diameter 61 x 85 cm hoogte), Medium (diameter 43 x 60 cm hoogte) en Small (diameter 29 x 40 cm hoogte).

 

 

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook