Spaanse Urquiola maakt (al jaren) furore bij Italiaanse designmerken

Spaanse Urquiola maakt (al jaren) furore bij Italiaanse designmerken

Met designs voor Hansgrohe Axor, Boffi, Cassina, MDF Italia, B&B Italia, Flos en ook Kartell om er maar enkele te noemen, kan de Spaanse Patricia Urquiola  (°1961) zonder problemen aanzien worden als een van de meest invloedrijke designers van deze tijd. Afgestudeerd in 1989 heeft ze intussen een dermate indrukwekkende staat van dienst weten uit te bouwen, dat een mens zich zou beginnen afvragen wanneer de vrouw in godsnaam nog aan slapen toekomt.

Carrière

In de jaren ’90, in de vroege lente van haar carrière, stond ze al onmiddellijk aan het hoofd van de dienst productontwikkeling van het Italiaanse merk De Padova. Vanaf ’96 stelde de naar Milaan uitgeweken Spaanse zich als hoofd van de Lissoni Associati Design Group ten dienste van merken als Alessi, Mutina, Panasonic, Cassina, Kvadrat en Kartell. Geen klein bier dus, en dat is ook de internationale media niet ontgaan. Al meermaals werd Urquiola gelauwers als beste vrouwelijke designer.

Designs

Als geen ander slaagt ze erin zichzelf succesvol diverse stijlen aan te meten, echter zonder ook maar even de functionaliteit van haar ontwerpen uit het oog te verliezen. De designs hebben steevast een soort van uitbundigheid, in geometrie en kleurkeuze, telkens met als doel een ruimte op te lichten.

Louis Vuitton – Objets Nomades

Spanje-Urquiola-BBItalia-Butterfly

Kartell – Foliage en Clap stoelen (en Jellies hangertjes)

Spanje-Urquiola-Kartell

Glas Italia – Shimmer

Spanje-Urquiola-GlasItalia-Shimmer

B&B Italia – Fat-Fat Outdoor

Spanje-Urquiola-BBItalia-Fat-Fat-Outdoor

Moroso – Mafalda

Spanje-Urquiola-Moroso-Mafalda

Flos – Chasen

Spanje-Urquiola-Flos-Chasen

Alessi – Orloff

Spanje-Urquiola-Alessi-Orloff

Verywood – Zant

Spanje-Urquiola-Verywood-Zant

 

 

 

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook