OM/ONE: audio op een hoger niveau

OM/ONE: audio op een hoger niveau
OM Audio komt met een wel heel speciale luidspreker: eentje die volledig zelfstandig rondzweeft en zo een unicum naar de audiowereld brengt.
Zowat alle vormen en kleuren komen aan bod bij het ontwerpen van nieuwe luidsprekers, maar de OM/ONE is wel heel bijzonder. Het toestel maakt gebruik van een elektromagnetisch veld dat het samen met een plateau creëert. Hierdoor gaat de bal zweven en krijg je een futuristisch effect.De OM/ONE is een Bluetooth-speaker en kan je dus samen met je smartphone, tablet of ander ondersteunend apparaat gebruiken om muziek te streamen. Dankzij de ingebouwde microfoon kan je het toestel ook gebruiken tijdens het bellen. Volgens de makers moet het feit dat het toestel zweeft enkele voordelen bieden. Zo zou de geluidsproductie beter moeten zijn, terwijl ook het energieverbruik lager moet zijn dan de meeste andere speakers.

Momenteel kan je de OM/ONE nog niet in huis halen, maar daar moet eind dit jaar verandering in komen. Het project startte op Kickstarter, maar haalde in een mum van tijd het beoogde crowdfundingdoel. Bij OM Audio willen ze dan ook snel met de productie van start gaan en in december de OM/ONE te koop aanbieden.
Richtprijs:
Om/One: < € 150

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook