Oasiq bewijst dat de industriële revolutie in designland volop aan de gang is

Oasiq bewijst dat de industriële revolutie in designland volop aan de gang is

Mark Gabbertas

De Britse designer Mark Gabbertas slaagt er in z’n ontwerpen als geen ander in om functionaliteit te rijmen met comfort. Dat blijkt onder meer uit twee reeksen die Oasiq, fabrikant van hoogwaardig exclusief maar vooral ook attractief tuinmeubilair, in 2014 lanceerde en hoogstwaarschijnlijk een boost zullen kennen in populariteit tijdens komend tuinseizoen.

Coco

De Coco Chairs laten je niet onberoerd. GQ posteerde ze eind vorig jaar nog in hun must-haves jaaroverzicht. Met hun Scandinavische toets in combinatie met opvallende kleuren hoeft dit ook niet te verwonderen.

Oasiq-Coco-2

 

Qua materialen werd gekozen voor een combinatie met staal, aluminium en teak, de kleuren worden bekomen door een mooie poederlak. Het resultaat is een modern design met een knipoog naar vroeger, en bovendien ook een design dat lekker zit.

De rugleuning veert wat mee met de rug, en is dus niet zo stug als al te vaak het geval blijkt met een goed uitziende stoel.

Serac

De Serac-lijn is opgebouwd uit vier tafels met een verschillende grootte, telkens voorzien van een rvs onderstel en een HPL of rvs tafelblad. De beschikbare kleuren variëren van wit tot antraciet.

Oasiq-Coco-3

Gezien hun geringe afmetingen kunnen ze met de boeiende lijnen van het roestvrije stalen onderstel zelfs een relatief klein balkon omtoveren tot een superromantische plek om te dineren met je partner of een select gezelschap.

Zowel de Serac-tafeltjes als de Coco-stoelen van Oasiq vallen binnen- en buitenshuis te gebruiken.

 

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook