MUM Objects maakt komaf met het beeld van de duffe kerststal

MUM Objects maakt komaf met het beeld van de duffe kerststal

Stellen we ons al dan niet terecht de vraag of een kerststal nog jaarlijks wordt uitgezet? Eerlijkheidshalve moeten we toegeven dat de gedachte bij ondergetekende nu niet bepaald ’top of mind’ is. Ook al is kerstsfeer in barre tijden dan ook wel steeds meer dan gewoon maar hartverwarmend…

De reden lijkt vooral toe te schrijven aan een overdaad aan stoffige stalletjes, tegenover een prangend tekort aan originaliteit.

Die gedachte werd waarschijnlijk ook gedeeld door de Kortrijkzaan Jan Lefevere, de man achter het nieuwe label MUM Objects. ‘Met het ontwerp van deze ‘kerststal anno 2015′ wil het merk het conventionele denken uitdagen en het gewone tot iets buitengewoons verheffen’, zo valt er te lezen op de webpagina van het label.

Missie geslaagd lijkt ons. Het eigentijdse ontwerp maakt komaf met de duffe kerststal van weleer, zonder hiervoor geforceerde middeltjes als schreeuwerige kleuren te moeten aangrijpen. In plaats daarvan koos men voor een lasergesneden en subtiel gepoederlakte uitsnede in staal van de protagonisten van het kerstverhaal.

MUM_DRIE-KLEUREN

Het originele dubbelzijde ontwerp resulteert niet enkel in een opvallend lichtspektakel wanneer je er bijvoorbeeld kaarsjes vlakbij poneert, je verkrijgt er bovendien ook een verrassende flirt tussen positief en negatief door (althans, zo weet de producent te vertellen).

Wij houden het op een middel om ook maar enig risico op saaiheid ineens de kop in te drukken. Ben je een oogpunt van deze mooie kerststal even wat beu, laat de figuren dan gewoon even het hoekje omgaan en je krijgt opnieuw dat verrassende effect. Mooi toch?!

WP_MUM02

De strakheid van het gepoederlakte staal, de zachte tinten (verkeerswit, pastelgroen of zilvergrijs), de polyvalentie van het ontwerp in combinatie met het potentiële lichtspel van een wakkerende vlam maakt dat we echt wel fan zijn van dit ontwerp. Het lijkt ons niet te misstaan op het dressoir in de moderne woning, maar het kan perfect ook – waarom niet – als contrasterend hedendaags item in een eerder klassiek interieur.

WP_MUM04

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook