Mad about design? Rep je naar de Young Belgian Design Awards

Mad about design? Rep je naar de Young Belgian Design Awards

Nog geen plannen voor komend weekend? Nog tot 18 juli kan je in Brussel de creativiteit en verworven knowhow van jonge Belgische designtalenten ontdekken op Mad Surprize – Young Belgian design awards. Deze exhibitie is een initiatief van MAD Brussels, het Brussels Center voor Mode en Design dat zich als doel stelt designtalent aan te moedigen en te promoten.

Deze awards zijn de reïncarnatie van de vroegere Dynamo Prijs, die voor het eerst in 2001 werd georganiseerd en waarmee een hele generatie jong designtalent werd ontdekt, waaronder Sylvain Willenz, Alain Gilles, Maarten de Ceulaer en talloze anderen. MAD Brussels blaast de faam van deze wedstrijd nieuw leven in, zij het dan onder een nieuwe naam.

De Young Belgian Design Awards-wedstrijd, waarbij Belgische designers jonger dan 30 de kans krijgen op het voorplan te treden, is ingedeeld in drie categorieën: meubelontwerp, textielontwerp en grafisch ontwerp. In de eerste categorie wist het duo Luis Bellenger – Pauline Capdo (Cargo Collective) de eerste plek binnen te rijven, de Textile Design Award ging naar Marie Jambers terwijl ook de prijs voor grafisch ontwerp ging naar Benjamin Sporken.

Wie geïnteresseerd is kennis te maken met nog niet gevestigde waarden die misschien wel het Belgische designlandschap van morgen zullen inkleuren, de tentoonstelling loopt nog tot 18 juli (woensdag tot zaterdag) in het ex Dexia Art Center, en dit telkens van 11 tot 18 uur.

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook