Letterlijk kloklezen met QlockTwo Touch

Letterlijk kloklezen met QlockTwo Touch

Superstrakke QlockTwo

De superstrakke QlockTwo, een ontwerp van de Duitse designers Marco Biegert & Andreas Funk, is er al sinds 2009. Deze handgemaakte vierkante ‘klok’ verbaasde bij z’n intrede vriend en vijand door de esthetische eenvoud, gecombineerd met de spitsvondigheid om de tijd aan te geven op een andere manier dan we gewoon zijn.

Geen wijzers bij de QlockTwo, noch onpersoonlijke digitale cijfers die gortdroog aangeven dat ‘het tijd is’. Neen, in plaats daarvan een resem uitgelijnde letters, waarbij er elke vijf minuten een andere combinatie oplicht om zo letterlijk de tijd aan te geven: ‘HET IS VIJF OVER HALF TIEN’.

Leds geven minuten aan

En voor wie dan toch een ‘meer gedetailleerde’ tijdsweergave wil krijgen, in de vier hoeken zijn leds aangebracht waarmee je de minuten kan aflezen: wanneer een led oplicht is er een verstreken, twee lampjes, twee minuten en ga zo maar verder…

QlockTwo Touch

QlockTwo Touch

Dit jaar tekende Biegert & Funk ook present tijdens de jongste uitgave van de Biënnale Interieur in Kortrijk, waar de QlockTwo Touch werd voorgesteld. Deze tafelklok is een compact uitvoering van de QlockTwo Classic-wandklok.

Dit strakke klokje is met zijn geringe afmetingen (13,5 op 13,5 cm, en slechts 1,8 cm diep) én wekkerfunctie de ideale uitrusting voor uw nachtkastje, al kan het klokje ook perfect in de woonkamer of in het bureau de aandacht naar zich toetrekken.

Kleurige covers

De QlockTwo Touch is verkrijgbaar met acryl frontpanelen in Black Ice Tea (zwart), Vanilla Sugar (wit),Cherry Cake (rood), Blue Candy (blauw), Lime Juice (groen), maar ook Frozen Blackberry (paars) en Dark Chocolate (bruin).

Daarnaast zijn er nog twee speciale uitvoeringen: de Black Ice Tea-versie met een volledig zwartgelakte aluminium body en de Full Metal die integraal opgetrokken is uit rvs.

En valt de kleur van jouw QlockTwo Touch na opfrissingswerken plots niet meer de rijmen met het interieur, dan kan je simpelweg het frontcovertje (39 €) inwisselen!

QlockTwo Touch

Ook app die B & F-gevoel geeft

Sowieso is QlockTwo Touch is een kleinood met een stevig prijskaartje (circa 449 €), maar zonder twijfel ook een eyecatcher.

Kan jouw geldbeugel die geraamde aanschafprijs niet ophoesten, maar wens je toch het ‘Biegert & Funk-gevoel’? Dan is er de ‘Time in Words – QlockTwo-app'(zowel voor iOS als Android), waarmee je jouw smartphone zo omtovert tot een miniversie van de QlockTwo.

QlockTwo Classic

QlockTwo Classic in Cortenstaal

Ook het eerste model van de QlockTwo, de grotere Classic, kon in Kortrijk heel wat aanwezigen bekoren door uitvoeringen in bladgoud en een in Corstenstaal, een staalsoort waarbij men via een bepaald procédé een roestige uitstraling bekomt.
Het resultaat mag er wezen, zeg nu zelf…

 

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook