Iittala stelt met Aarre schitterende wandsieraden voor

Iittala stelt met Aarre schitterende wandsieraden voor

Iittala staat sinds jaar en dag te boek als een van ’s werelds meest vermaarde bedrijven waar glaskunst onnoemelijk hoog staat aangeschreven. Een feit dat zich dit jaar eens te meer manifesteert in de nieuwe collecties van het Finse bedrijf voor dit najaar. Je kent wellicht al verschillende Iittala-producten, misschien zelfs enkele die je in het (nabije) verleden wisten te verbazen.

Wel, wij menen te kunnen voorspellen dat dit met de Aarre-familie opnieuw het geval zal zijn. Deze reeks is opgebouwd uit mondgeblazen wandknoppen waarmee haast iedereen probleemloos een wand kan omtoveren in je eigenste kunstgallerij.

Louter functioneel beschouwd zijn het dus stuk voor stuk items waar je bijvoorbeeld persoonlijke items aan kan ophangen, maar eerlijk is eerlijk, iets bovenop een lid van de Aarre-familie ophangen zou toch de uitstraling van deze kunststukjes oneer aandoen.

Iittala-Aarre1

Met klinkende namen als Anemone, Tähtisumu, Simpukka, Seseli, Saturnus, Papaver, Koralli & Kentauri weet professor Oiva Toikka, meester op het gebied van Finse kunst en design, z’n reputatie opnieuw stevig te bevestigen. Een voor een zijn de Aarre’s stukken waar je je ogen moeilijk kan van afhouden, van de kleinste (Koralli – 64 x 89 mm) tot de grootste (Anemone & Papaver, beiden 110 x 93 mm). Ze illustreren Toikka’s én Iittala’s ongelooflijke kennis van zaken wat betreft het ontwerp en de productie van artistiek glaswerk.

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook