Belgische Studio JOB ontwerpt kunstig klokje voor Alessi

Belgische Studio JOB ontwerpt kunstig klokje voor Alessi

De tijd blijft niet stilstaan bij het Italiaanse Alessi. Dat bewijst het merk eens te meer met een prachtige nieuwe collectie klokken van nieuwe (althans, wat Alessi betreft) designers, zoals het Belgische Studio JOB en de wereldbefaamde architect Daniel Libeskind. Ook gevestigde waarden Mario Trimarchi (‘La Stanza dello Scirocco’) Abi Alice (‘Infinity Clock’ en ‘Dotty Clock’) en Giulio Iacchetti droegen hun steentje bij.

Van eigen bodem

Design van eigen bodem weten we àltijd te appreciëren. En hoewel we ze hierboven als ‘designers’ bestempelden, betreft Studio JOB in principe veel eerder een waar kunstcollectief, dat steevast de grenzen tussen het artistieke en het functionele opzoekt.

Studio JOB, opgericht door Job Smeets & Nynke Tynagel, ontwerpen daar waar design en kunst elkaar ontmoeten. Dit valt ook moeilijk te ontkennen wanneer men de Comtoise voor Alessi onder ogen krijgt.

Alessi-MO2016-8

Zowel de naam als de geperste en ingekleurde afbeeldingen die de Comtoise kenmerken, refereren naar een specifieke uitvoering van Franse klokjes van enkele honderden jaren terug. En hoewel het echt al een hele tijd geleden is dat we dergelijke stukken zagen, is de Comtoise dus allerminst een gedateerd stuk. Op het front zie je iconische beelden die de eeuwige strijd tussen goed en kwaad illustreren. Moderne bommenwerpers en oudere kanonnen prijken er zij aan zij met tijdloze vredessymbolen, bloemenpracht en liefdesbrieven.

De samenwerking met Studio Job bood de Italiaanse gigant trouwens de gelegenheid om met blik een materiaal te herontdekken dat volledig naar de achtergrond leek te zijn verdwenen. Sowieso is de realisatie zò specifiek, dat je er onmogelijk blauw-blauw kan bij blijven: ofwel ben je fan, ofwel niet! Laat ons gerust weten wat jij ervan vindt!

Klik hier om producten in te laden

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook