From Denmark with love: kussen van By Nord

From Denmark with love: kussen van By Nord

De toevloed van Scandinavisch design in onze contreien komt niet uit de lucht gevallen, maar wordt gestuwd door tal van jonge bedrijven uit het Noorden waar beloftevolle creativo’s de plak zwaaien. Een mooi voorbeeld hiervan is By Nord, een Deens designmerk dat nog geen tien jaar op de teller heeft.

Dat Hanne Berzant, oprichtster en drijvende kracht achter By Nord, zich laat inspireren door de natuur, kan men nauwelijks verhullen. De suffix waarmee de merknaam vaak aan verbonden wordt luidt dan ook ‘Where design meets nature‘, en dat mag je gerust letterlijk nemen. Los van gehypte termen zoals ‘ecologisch geproduceerd’ of ‘duurzaam design’, prijken er op een hele rist aan By Nord-ontwerpen vossen, herten, schapen, paarden, egels of simpelweg veren, maar ook bijvoorbeeld ijsbergen of walnoten.

Het gros van de collectie bestaat uit beestige dekbedovertrekken, hippe theedoeken en elegante kussens. Aan deze laatste categorie werden recent nog Tor en Troll toegevoegd. Op de vraag waar de namen vandaan komen, moeten we je het antwoord schuldig blijven, wel kunnen we je vertellen dat de kussens erg stijlvol zijn en door hun eenvoud eenvoudig kunnen worden gecombineerd met andere By Nord-kussens met een andere opdruk.

By-Nord-kussens

Tor & Troll zijn beiden gebreid met wol volgens een patroon dat rondes en ovalen vormt. De combinatie van het minimalistische patroon met het zachte wol geeft de kussens niet enkel een zachtaardig uiterlijk, maar ook een zachte structuur. Neem daarenboven nog eens de Scandinavische kleuren (grijs, donkergrijs en beige) en wij zijn al overtuigd welk kussenmerk je interieur deze herfst en winter die warme gloed zal geven…

Tor & Troll zijn er in 50 x 50 cm en 40 x 60 cm.

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook