Deze lampen zijn geslaagd met Brio

Deze lampen zijn geslaagd met Brio

Vaak hangen fabrikanten een grote sluier op rondom hun producten, met vaak gehypete, maar veelal even mistige termen als ‘ecologie’ of ‘duurzaamheid’. Bij het Franse Ekobo hoef je je hieromtrent absoluut geen vragen te stellen, de fabrikant biedt je immers de garantie op handgemaakte producten, afkomstig van een natuurlijke, hernieuwbare grondstof: bamboe.

Moderne esthetiek, vormgegeven door vakmanschap van de zuiverste soort, dat is waar Ekobo sinds haar oprichting in 2003 voor gaat. De attractieve kleurige bamboe-serviezen kenden we al, maar Ekobo heeft nog meer in z’n mars, zo konden we zelf ondervinden tijdens enkele voorjaarsbeurzen.

Brio

Zo heeft het merk met Brio ook verlichting in het aanbod. Net als de meer keukengerichte producten, bestaan deze – op de lamp en fitting na – bijna integraal uit bamboe, zij het dan wel met een opvallende glanslak in wit, zwart of geel. Deze Brio is er in Small (diameter 14 cm, 15 cm lang), Medium (diameter 16,5 cm, 20 cm lang) & Large (diameter 20 cm, 24 cm lang).

Ekobo-Brio-2

Hoewel de lamp met z’n glanslak cover en z’n bamboe-binnenkant al erg goed scoort, maakt het kurken voetje het geheel àf! En voor alle duidelijkheid, het oogt niet enkel goed, het kurken kleinood is ook praktisch. Je kan er immers het lampje mee positioneren in de richting die je zelf wil!

Klik hier om producten in te laden

Binnenkort komt er naast de Brio ook nog een andere verlichtingsvariant van Ekobo op je af! Kom dus geregeld een kijkje nemen, je geduld zal worden beloond! Spannend!!!

UPDATE!

Intussen raakte bekend dat Ekobo met Belo voortaan ook een collectie van hanglampen in het assortiment heeft. De vormgeving is gelijkaardig aan die van Brio, en het toont aan dat de Franse fabrikant de pijlen voortaan op veel méér richten dan enkel tableware.

 

 

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook