Copenhagen-luidspreker: kwaliteitsgeluid in stoffen jasje

Copenhagen-luidspreker: kwaliteitsgeluid in stoffen jasje

Als jij al hebt gehoord van Vifa, zal je wellicht tot de minderheid behoren. Het Deense luidsprekermerk kan nochtans bogen op ruim 80 jaar aan ervaring in de productie van speakers. Maar oubolligheid is duidelijk niet aan Vifa besteed; het merk slaagt erin om probleemloos grijze muizen achter zich te laten door de opvallende designs die de ontwerpen sieren.

Vifa Copenhagen 2

 

 

De Copenhagen-luidspreker, die dit jaar werd gelanceerd, is de exponent van de visie die Vifa wenst uit te dragen. Namelijk dat ook portable sound niet enkel functioneel, maar ook een lust voor het oog hoort te zijn! Het resultaat mag dan met een beetje fantasie iets weghebben van een aktentas, het is er wel eentje die je zowel inzake design als op het vlak van sound probleemloos van je sokken blaast.

De Copenhagen combineert de warme maar ruwe look & feel van de stoffen met het gladde, matte gepolijste aluminium frame.Doorheen het textiel van de Copenhagen is vakmanschap letterlijk verweven met actuele lifestyle. Niet onbelangrijk, het is Kvadrat, een van Europa’s voornaamste textielfabrikanten, die instaat voor de kwaliteit van de stoffen. Het toestel is verkrijgbaar in zes textieltinten, zijnde Sunset Red, Sand Yellow, Ocean Blue, Ice Blue, Anthracite Grey en Pebble Grey.

Vifa Copenhagen 1

De kwaliteit van het geluid, dat je kan aansturen via de minutieus geborduurde volumeknoppen, komt integraal op het konto van Vifa te staan. De draadloze luidspreker Copenhagen maakt via Bluetooth (aptX), Apple AirPlay of dlna (Wi-Fi Direct) connectie met zowat iedere gsm, tablet, pc of Mac. En neem je dan toch nog geen genoegen met de standaardinstellingen van de Vifa, dan kan je hem aan de hand een gratis app probleemloos naar wens finetunen.

De Copenhagen kan ons in ieder geval zeker bekoren, al vinden we het gewicht van 4,65 kg nogal aan de hoge kant voor een ‘draagbare’ luidspreker. Sowieso zal wie hem koopt, de Copenhagen wellicht een mooi plaatje bieden in de woonkamer of het bureau. Hij mag dan ook gezien worden!

Vifa Copenhagen 5

Richtprijs:
Copenhagen: < € 899

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook