Bang & Olufsen wordt 90 en viert dit met futuristische BeoLab 90

Bang & Olufsen wordt 90 en viert dit met futuristische BeoLab 90

Niet iets wat we ooit eerder onder ogen kregen, dat is de nagelnieuwe BeoLab 90 die vision- en soundspecialist Bang & Olufsen deze maand voorstelde.

Dat de Scandinavische firma met het ontwerp hulde wenste te brengen aan haar eigenste traditie in het voeren van tijdloos design – intussen al 90 jaar! – valt weinig te verhullen, in tegenstelling tot de nodige toeters en bellen die bij de BeoLab 90 verscholen gaan onder een sluier van zwarte stof in combinatie met een aluminium behuizing en houten onderstel.

BeoLab90 b

Technologie

Tue Mantoni (CEO Bang & Olufsen:

“BeoLab 90 is the future of sound. Deze luidspreker meet zelf de akoestische effecten in de ruimte en stuurt het superbe geluid richting uw favoriete luisterpositie.”

Zelf noemt het merk het ‘de meest complete en krachtige digitale luidspreker voor thuisgebruik’. “BeoLab 90 is the future of sound”, klinkt het bij monde van Tue Mantoni, CEO van Bang & Olufsen. “Deze intelligente luidspreker meet de akoestische effecten in de ruimte en stuurt het superbe geluid richting uw favoriete luisterpositie.” De sweet-spot opzoeken op zoek naar nét die uitmuntende geluidsbeleving is niet nodig, de technologie doet het voor jou!

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om bij een feestje deze sweet-spot uit te breiden met één druk op de knop (Beam Width Control). Bang & Olufsen voorziet hiervoor in de BeoLab 90 met verschillende luidspreker-drivers die in verschillende richtingen wijzen, en die het dus ook mogelijk maken om het geluid precies op één plek te richten, maar ook een hele ruimte te vullen. De ingenieurs van het merk hebben zich alvast uitgesloofd: de BeoLab 90 is voorzien van maar liefst 18 drivers, 7 tweetsers, 7 midranges en 4 woofers, aangedreven door 18 versterkers. Samen is de 137 kg-zware BeoLab 90 goed voor een output van maximaal 8200 Watt. Say w(h)at(t)?

Design

Gezien de 125 cm hoge luidsprekers in alle richtingen uitwijzen, heeft de Deense gigant er ook voor gekozen geen typerende voor- of achterkant te bepalen. In plaats daarvan wordt de state-of-the-art BeoLab 90 gekenmerkt door een 360°-design.

Sowieso zijn alle Bang & Olufsen-product terug te vinden in het topsegment, en dat is voor deze stijlvolle, maar eveneens krachtige BeoLab 90 niet anders. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat ook het prijskaartje zich met 35000 euro per speaker in het hogere segment situeert. Maar dromen mag toch, hé?

Ontdek hier enkele andere luidsprekers van Bang & Olufsen

 

Klik hier om producten in te laden

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook