Anglepoise: kleine klassieker wordt grootse gigant

Anglepoise: kleine klassieker wordt grootse gigant

Mensen met kinderen of notoire animatiefilmliefhebbers kennen de Anglepoise Type75 vast en zeker! De lamp fungeerde immers als inspiratiebron voor de bekende spring-in-’t-veld Luxo Jr. (Latijn voor ‘Ik geef licht’) uit de Pixar-voorfilmpjes, en dit sinds 1986.

25 miljoen stuks

Met intussen ruw geschat zo’n 25 miljoen verkochte exemplaren, betreft het dan ook een bovenal tijdloos design, dat te rijmen valt met zowel klassieke als moderne interieurinrichtingen.

Anglepoise Maxi

 

Het merk is dus niet lang klein gebleven, en klaarblijkelijk hebben ook de lampen zelf een groei doorgemaakt. Zo presenteerde Anglepoise tijdens de uitgave van de Biënnale Interieur in 2014 met de Type75 Maxi een groot uitgevallen versie van de Type 75, oorspronkelijk een ontwerp van de geridderde productontwikkelaar Sir Kenneth Grange.

 

Anglepoise Giant

Niet de eerste reus voor Anglepoise

 

Opvallend: het was niet de eerste keer dat het Britse merk een grotere variant van een klassieker uitbracht. Zo kwam Anglepoise in 2004 al met de Giant op de proppen, een groot uitgevallen variant van de Original 1227, zoals de gele versie hierboven.

Waar het aanvankelijk enkel een eenmalig museumstuk betrof, besliste het bedrijf al snel deze grote jongen te vermarkten naar het grote publiek, en met succes. Nu, tien jaar later, hoopt het bedrijf met de Maxi het kunstje nog eens over te doen.

 

 Anglepoise Maxi

Stijlvol in wit, zwart en grafietgrijs

De Maxi, opgetrokken uit een combinatie van aluminium, gietijzer en chroom, is beschikbaar in de tinten Graphite Grey (soft metallic), Jet Black en Alpine White.

Deze tijdloze doch stijlvolle gigant beschikt over een E27-fitting en is compatibel met lampen tot 60 Watt. De staande lamp heeft een voedingskabel van 2 meter en een reikwijdte van 1,5 m. De voet heeft een diameter van 32 cm. 

 Anglepoise Maxi Pendant

 

De Maxi is er voortaan, naast staande lamp, ook als hanglamp. De ‘Pendant’ komt er net als de staande lamp in wit, zwart en grafietgrijs. Vooral de uitsparing bovenaan de armatuur zorgt ervoor dat deze Pendant echt opvalt!

Ontdek hier de Maxi en de Giant 1227-families

Klik hier om producten in te laden

Klik hier om producten in te laden

 

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook