Vederlicht voorkomen, maar onderschat hem niet, deze Pierrot!

Vederlicht voorkomen, maar onderschat hem niet, deze Pierrot!

Met een naamkaartje waarop ‘Pierrot’ prijkt, hoeft het niet te verwonderen dat deze Alessi kapstok van de hand komt van een Franse designer. Voor Pauline Deltour was Pierrot het tweede ontwerp voor het Italiaanse designmerk, na de A Tempo wirebaskets uit 2010.

Alessi meer & meer richting meubeldesign

Het Italiaanse merk, dat steeds meer de piste van kleinere meubelstukken lijkt te willen bevaren, gaf Deltour carte blanche voor het bedenken van een concept, waarop ze met een kapstok op de proppen kwam: de Pierrot.

Alessi_Pierrot

En dan nu: Pierrot!

Hoewel de 170 cm hoge kapstok een pluimgewicht is, hoeft het ontwerp niets in te boeten aan stabiliteit. Zonder problemen kan je er ook een zware winterjas aan ophangen. Buigen doet ie niet, breken al zeker niet, zoals je kan zien op deze stop-motion animatie van Studio Greiling.

De assemblage kan haast niet eenvoudiger, het enige wat je hoeft te doen is de verschillende onderdelen in een van de drie kegelvormige gewrichtjes te pluggen en dat is dat! Qua uitstraling heb je de keuze tussen witte of donkergrijze verbindingsstukjes.

Leuk weetje: bij de zoektocht naar een geschikte naam leek Pinokkio toch ietwat té vanzelfsprekend, zo vond Deltour. Pierrot voelde door het speelse precies goed.

Zin in nog meer van Alessi?
Klik hier om producten in te laden

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook