Vitra toont zich goed bij de tijd

Vitra toont zich goed bij de tijd

Vitra ken je wellicht al van enkele iconische designs, zoals de Eames Dining Chair of de Panton Chair, maar wist je dat het befaamde merk ook enkele prachtige wand- en tafelklokken in het aanbod heeft? En niet pas eventjes, maar intussen al een hele poos!

Het was de Amerikaanse designer George Nelson die vanaf de jaren ’50 streefde om modern design in Amerikaanse huishoudens te introduceren, aan de hand van een breed scala van gewone, alledaagse gebruiksvoorwerpen, om zo de economisch voorspoed na de oorlog te illustreren.

Ook tegenwoordig dringt een hippe, opvallende twist in de woonkamer zich op tijd en stond op. Want, zeg nu zelf, het is toch leuker op een mooie klok de tijd te kunnen aflezen, dan altijd op je kleine schermpje te moeten kijken, niet?

Precies, daarom lichten we drie van deze opvallende designs er voor jou even uit.

Sunflower Clock

Vitra-Klokken2

Op zoek naar dat extra straaltje zon in je woon- of eetkamer, of eventueel je bureau? Dan is deze Sunflower-klok misschien wel iets voor jou. Deze opvallende klok lijkt wel getekend te zijn met die ‘spirograaf’ uit je kindertijd. Zelf is het echter geen kleintje, met een diameter van 75 cm. De klok is er in essenhout (in zwart en messing) of in berken zoals bij deze variant.

Petal clock

Vitra-Klokken3

De Petal Clock is misschien nog de ‘meest gewone’ binnen dit opvallende drietal. De klok is, op de uitsparingen na, nagenoeg rond. De Petal Clock is er, naast deze kleurige variant, ook met zwarte ‘bloemblaadjes’ en de centrale schijf in messing. De diameter van de klok bedraagt zo’n 44,8 cm.

Flock of Butterflies

Vitra-Klokken1Het ontwerp van deze Flock of Butterflies, letterlijk een ‘horde vlinders’, dateert uit 1955.  Deze sculptuur is intussen verworden tot een icoon, een toonbeeld van modern design. De Flock of Butterflies past perfect in de woonkamer, maar kan met z’n opvallende geometrie evengoed een kantooromgeving verrijken. Deze opvallende klok is gemaakt met gelakt hout en aluminium, en werd in 2010 opnieuw geïntroduceerd door Vitra. De diameter van dit puntige prijsbeest bedraagt 61 cm.

Meer klokken van Vitra?

Klik hier om producten in te laden

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook