De sfeervolle X Issey Miyake-lijn brengt de lente naar jouw woning

De sfeervolle X Issey Miyake-lijn brengt de lente naar jouw woning

Nooit gedacht dat het samensmelten van twee verschillende stromingen zo’n symbiose kon opleveren, maar kijk, Iittala levert met de X Issey Miyake-familie hét bewijs dat Fins design perfect te rijmen valt met Oosterse stromingen. (Hoewel: beide stromingen excelleren doorgaans in minimalistische ontwerpen.)

Deze serie van hoogkwalitatief porselein- en glaswerk en ook verfijnd textiel omvat immers zowel Japanse als Finse invloeden, zonder afbreuk te doen aan de harmonie van het geheel. Beide culturen tonen heel wat respect voor traditie en innovatieve materialen, wat ook goed te zien is in de nieuwe collectie.

Gedeelde waarden

Met het partnership met designstudio achter de gerenommeerde ontwerper Issey Miyake en de mooie serie die uit deze samenwerking ontsproot, wil het Finse Iittala de vinger aan de pols houden en ons ervan bewustmaken dat onze woning – en alles wat deze plek tot een ‘thuis’ maakt – veel meer dan één functie heeft.

Het is de plek waar we zowel werken als ontspannen, al dan niet met vrienden. De home collectie textiel, glas en porselein, nodigt met zijn kleuren en delicate vormen uit om de rituelen van het leven thuis te vieren in een ontspannen sfeer.

Iittala-Miyake2

De collectie zelf

De collectie bestaat uit 30 producten. Het tastbare spel van het textiel en de vijfhoekige vormen van het glaswerk en porselein nodigen uit tot aanraken en voelen. De kleuren zijn geïnspireerd op het ontluiken van de lente en bloemen die uitkomen.

Voor het textiel is gebruikgemaakt van de originele plooi- en vouwtechnieken van Issey Miyake, die het bedrijf al sinds het einde van de jaren tachtig in de productie van kleding toepast. Om de plooien en vouwen zo goed mogelijk te bewaren is gekozen voor het beste materiaal, dat ook goed gewassen kan worden. De metamorfose van de platte naar de 3D-vorm van textielproducten doet denken aan een bloem die uit de knop komt – verrassend, een moment om van te genieten.

Klik hier om producten in te laden

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook