Papageno: de vaas die allesbehalve saai is

Papageno: de vaas die allesbehalve saai is

Wie kent ‘m niet, Papageno, de flierenfluitende levensgenieter uit Mozarts laatste opera, de Toverfluit? Hij was het die samen met Prins Tamino een queeste ondernam op zoek naar Prinses Pamina. Deze komische figuur die kleur bracht naar z’n omgeving, inspireerde de Duitse glasfabrikant Leonardo om een vaas te maken die precies hetzelfde doet in jouw woning, namelijk een ruimte vullen met humor & kleur.

Vaas x 4

We moeten eerlijk zijn: al te vaak is de vaas, als ze al geen fleurige inhoud bevat, ronduit saai… Een idee dat klaarblijkelijk ook door Leonardo werd gevolgd bij het ontwerp van deze Papageno-reeks. Dit bonte gezelschap bestaat uit vier vaasjes, Carlotta, Pina, Peppe en Luigi, die elk op hun manier slagen in deze opzet, ook wanneer er geen kleurige bloemen zijn die ze vergezellen.

Leonardo Papageno vaas

Elk hebben ze een verschillende vorm, een verschillende afmeting, en wat misschien nog het meest in het oog springt: een verschillende afsluitdop in de vorm van een vogelhoofdje. Tsjirpen zal je ze niet horen doen, maar wedden dat ze toch meer kleur en sfeer kunnen brengen naar jouw nestje?

Luigi is met z’n 60 cm de grootste van het collectief, op de voet gevolgd door Peppe (45 cm) en Pina (35 cm). De kleintje is Carlotta, ze is 31 cm groot en heeft een diameter van 18 cm.

 

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook