Flamant gooit hoge ogen met najaarscollecties

Flamant gooit hoge ogen met najaarscollecties

In meubel- en designland heeft Flamant een naam als een klok. Het Belgische bedrijf wist zich door de jaren heen te profileren als veel meer dan een merk, maar een soort vertegenwoordiger van een levensstijl, waar tal van collecties mee gepaard kunnen gaan. Gegarandeerd vindt iedereen z’n meug in het uitgebreide aanbod van Flamant om net die combinatie te scheppen die je persoonlijkheid reflecteert.

Equestrian Spirit & Black Tie

Dit jaar was het de 20ste uitgave van de Parijse vakbeurs Maison & Objet in een tijdspanne van 10 jaar, en keer op keer was Flamant er aanwezig. We konden er bij deze editie ontdekken dat bij de herfst- en wintercollecties van Flamant de focus komt te liggen op de zogenaamde Equestrian Spirit, wat zoveel betekent als ‘In de geest van de paardensport’ en waarbij de inspiratie uiteraard werd gehaald bij deze sporttak, en meer bepaald bij het jaarlijks weerkerende gebeuren waarbij de paarden en stallen worden klaargemaakt voor de winter. Leder in tabakskleur staat centraal, en gecombineerd met stoffen en wandbekleding in diepe herfsttinten biedt de collectie je interieur een warmere, rustieke sfeer. Met accenten zoals medailles, toks of ruiterlaarzen wordt het gehele thema nog extra in de verf gezet…

Flamant-Herfstwinter

Verweerde materialen, waarbij een contrast tussen hout en andere materialen zoals marmer of metaal nooit veraf is, en een textuur die niet zelden vergezeld gaat van een opvallende patina, bezorgen de artikelen die onder Equestrian Spirit vallen die typische Flamant-signatuur.

Black Tie is dat andere thema waar Flamant hoopt hoge ogen mee te gooien komend seizoen. De drie jonge Flamant-designers – die overigens àlle collecties ontwerpen en samensmeden  – haalden hierbij de mosterd bij de dresscode van glamoureuze diners & stijlvolle feestjes. Het resultaat is een geheel waarbij contrasterend zwart en wit samengaan met koper- of zilverkleurige details. Luxueuze stoffen en opvallende spiegels bezorgen je dat rijkelijke gevoel waar Black Tie op mikt…

Flamant-Zwart

Met zowel Equestrian Spirit als Black Tie zit je gebeiteld om de overgang van de lange zomerdagen naar de frissere winteravonden zo zacht mogelijk te laten verlopen.

Flamant reikt karrenvracht aan inspiratie aan

Flamant---Interior-InspirationDat het Flamant menens is wanneer het gaat om het aanreiken van heel wat inspiratie om jouw interieur mee aan te kleden, mag blijken uit het jongste wapenfeit. Het sterke merk heeft kosten nog moeite gespaard om een heus naslagwerk te creëren waarin je geheid ideeën zal kunnen opdoen om eender welk interieur mee aan te kleden. De naam op de flap luidt ‘Interior Portraits’, de afwerking is net zo luxueus als de interieurs die op de plaatjes binnenin zijn te zien.

Tal van verschillende stijlen & globale stromingen worden doorheen de bijna 400 pagina’s tellende bundel aangesneden, met de bijdrage van talloze interieurarchitecten, decorateurs en hoofdredacteurs van vooraanstaande modemagazines…

Het boek verschijnt vanaf 6 oktober, maar geïnteresseerden kunnen nu al een door Alex Flamant gesigneerde versie van Interior Portraits voorbestellen via deze link. De echte liefhebber zal Interior Portraits ook zeker weten te smaken als verjaardags- of kerstgeschenkje!

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook