De houten bureauset van Nomess Copenhagen

De houten bureauset van Nomess Copenhagen

Na de koperen variant van Tom Dixon en de dromerige kunststof versie van Lexon Design, laten we je graag ook kennismaken met een houten bureauset, deze keer van – hoe kan het ook anders – een Scandinavisch merk, Nomess Copenhagen.

De esdoornhouten set is homogeen opgebouwd uit een pennenlegger, pennenbakje, een bakje voor paperclips, een tape dispenser en een houder voor post-its, waarvan de afmetingen en het design telkens op elkaar is afgestemd. De 4 vierkante items nemen telkens 9 op 9 cm in, de hogere pennenhouder is daarenboven ook 9 cm hoog. De lagere items zijn slechts 3 cm hoog. De pennenlegger meet tenslotte 26,8 cm op 9, en is net als de andere lage stuks 3 cm hoog.

Het gebruik van deze vijfdelige eyecatcher wijst zichzelf uit, het resultaat is – naar analogie van de naam van de fabrikant (‘No mess’) een nette en overzichtelijke werkplek.

Het is de wereldbefaamde en zeer invloedrijke Deense designer Knud Holscher die instond voor het ontwerp van deze mooie set.

Nomess Copenhagen wooden deskset

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook