Bacsac zet de lijnen uit wat plantenzakken betreft

Bacsac zet de lijnen uit wat plantenzakken betreft

Wie op zoek is naar een dynamischer alternatief voor de klassieke bloempot – geef toe, ongeacht het materiaal zien ze er toch steeds hetzelfde uit? – kan al geruime tijd terecht bij het Franse Bacsac. Als geen ander slaagt het merk erin bloemen en planten te presenteren op een ongebruikelijke manier. In plaats van potten gaat het bij Bacsac immers om ‘plantenzakken’ die er komen in tal van kleuren.

Een markt is er naar m’n bescheiden mening vast en zeker voor Bacsac. Vanuit eigen ervaring kan ik, als bewoner van een appartement met balkon én als liefhebber van plant én bloem, stellen dat de klassieke bloempotten er ’s winters maar wat troosteloos bijstaan, zo zonder hun fleurige inhoud. Stenen potten zijn bij stevige winterpret soms nog een triestiger lot toegedaan. Laat je er water of vochtige potgrond instaan, kan het namelijk gebeuren dat ze er bij nachtvorst de brui aan geven.

BackSac-MO2015-1

Waarom dan niet opteren voor het alternatief dat Bacsac je aanreikt? De plantenzakken kan je buiten het seizoen netjes afwassen en opbergen, om in de vroege lente opnieuw boven te halen. En bovendien slagen ze op hun eigen speelse manier de pracht van de natuur in bloei nog extra in de verf te zetten.

De plantenzakken waren er al in een brede waaier van kleuren en maten, naar eenieders meug. Voor dit seizoen komt er nog een uitvoering bij waarbij niet één, maar meerdere kleuren volgens een horizontale belijning de buitenwand van de plantenzak siert. Mooi! Maar oordeel vooral zelf!

’Maak

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook