Het klokje tikt… als een kaartspel in de wind

Het klokje tikt… als een kaartspel in de wind

Dat Mario Trimarchi iets heeft met rechthoekige plaatjes lijkt ons, gezien z’n portfolio, een understatement. Onder de liederlijk klinkende naam ‘La Stanza dello Scirocco’ wist de Siciliaanse designer voor Alessi nog niet zo lang geleden (meer bepaald in 2012) heel wat aandacht te wekken. Volgens de overlevering zou de reeks z’n oorsprong vinden in de schaduw van een spel kaarten dat werd weggeblazen door de Siciliaanse wind.

De serie zelf is opgebouwd uit talloze verschillende schalen, fruitmanden, vazen, theelichthouders en ook een lamp, maar daar hoefde het voor Trimarchi vast en zeker niet op te houden.

Alessi-MO2016-3

Ondanks het feit dat het allerminst tot de corebusiness van het Italiaanse designmerk behoort, wist de Siciliaan immers zaakvoerder Alberto Alessi te overtuigen om ook sierraden te produceren die op hun beurt gekenmerkt worden door de herkenbare rechthoekige plaatjes. Een halsketting (Fiato sul Collo of ‘adem in je nek’), een armband, oorringen (Alisei) en een ring werden aan de familie toegevoegd.

Alessi-MO2016-4

Maar toch moet het blijkbaar ergens blijven knagen zijn bij de Siciliaan, want tijdens Maison & Objet midden januari presenteerde Alessi ook een wandklok die de stempel van de familie meekreeg. Net zoals de meeste andere ontwerpen die onder ‘La Stanza dello Scirocco’ vallen, zijn ook deze klokken te verkrijgen in hoogglans gepolijst RVS of epoxygelakt staal in zwart of wit, telkens met een fascinerend schaduwspel tot gevolg…

Alessi-MO2016-2

Leuk om weten…

Leuk om weten, voor de Duitse autofabrikant Audi voorzag Alessi in een speciale uitvoering van de Trimarchi-producten. De autobouwer vond de gelijkenis tussen het Audi Sport-embleem – nota bene een rode ruit – en de realisatie van Trimarchi zo opvallend, dat het merk terstond de Italianen contacteerde om een speciale uitvoering te maken van de hele familie, inclusief, juist ja, de rode rechthoek…

Alessi-MO2016-5

Klik hier om producten in te laden

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook